معرفی و شروع بخش اول: مقدمات دیتابیس ها
توی فصل قبلی در مورد ساختاربندی اپلیکیشن های FastAPI یاد گرفتیم. علاوه بر اون تونستیم مدل ها و مسیر های موردنیاز اپلیکیشن جدیدمون رو تعریف کنیم و اندپوینت های API رو تست کنیم. با این حال مسئله ای که وجود داره اینه که اپلیکیشن هنوز از یک متغیر برای ذخیره دیتا های مختلف استفاده میکنه. توی این بخش میخوایم اپلیکیشن رو جوری آپدیت کنیم که از یک دیتابیس مناسب استفاده کنه.
یک دیتابیس رو میشه به عنوان یک انباری برای ذخیره و نگهداری دیتاهای مختلف در نظر گرفت. با توجه به این مثال، دیتابیس ها به ما اجازه میدن تا دیتاهای برنامه رو به صورت دائمی ذخیره کنیم؛ و این برخلاف یک دیتابیس داخل خود اپلیکیشن هست که موقع کرش کردن اپلیکیشن یا ری استارت شدنش دیتاهای ذخیره شده توش پاک میشن. یک دیتابیس جدولیه که دارای یه سری ستون و ردیفه. به این ستون ها فیلد، و به ردیف ها رکورد گفته میشه.
در آخر این بخش شما توانایی متصل کردن یک اپلیکیشن FastAPI به یک دیتابیس رو خواهید داشت. در این بخش توضیح میدیم که چطور میشه با استفاده از SQLModel به یک دیتابیس SQL، و با استفاده از Beanie به یک دیتابیس NoSQL مثل MongoDB در اپلیکیشنمون متصل بشیم (با این حال در بخش های بعد از MongoDB به عنوان دیتابیس اصلی اپلیکیشنمون استفاده میکنیم). توی این بخش موارد زیر رو بررسی میکنیم:
- راه اندازی و استفاده از SQLModel
- انجام عملیات CRUD روی یک دیتابیس SQL با استفاده از SQLModel
- راه اندازی MongoDB
- انجام عملیات CRUD روی MongoDB با استفاده از Beanie