مرور فصل
در آخر این فصل شما توانایی نوشتن دستورات مختصر و خوانا برای ایجاد لیست ها، استفاده از comprehension های پایتون در لیست ها و دیکشنری ها و ست ها، استفاده از collection.defaultdict برای جلوگیری از وقوع exception موقع استفاده از دیشکنری ها، نوشتن iterator ها برای فراهم کردن دسترسی پایتونی به دیتاتایپ های سفارشی خودتون، درک ارتباط بین فانکشن های generator و iterator ها و نوشتن اونها برای انجام محاسبات پیچیده، استفاده از ماژول itertools برای کار با قسمت هایی از دیتا و استفاده از ماژول re برای کار با regular expression ها در پایتون رو خواهید داشت.
معرفی
پایتون تنها یک زبان برنامه نویسی نیست، بلکه از جامعه ای از برنامه نویسان تشکیل شده که این زبان رو توسعه میدن و از استفاده ازش لذت میبرن. این جامعه هم مثل هر جامعه دیگه دارای ارزش و فرهنگ های مشترک هستن. ارزش های جامعه پایتون به خوبی در مستندات The Zen Of Python (PEP 20) آقای Tim Peter خلاصه شدن که یکی از تعریف هاش به صورت زیر هست:
"باید حداقل یک، و ترجیحا فقط یک روش مشخص برای انجام یک کار وجود داشته باشه."
جامعه پایتون تاریخچه بلندی در رقابت دوستانه با یک جامعه دیگه از برنامه نویسان که با زبان Perl کار میکنن داره. ایده Perl این بود که There Is More Than One Way To Do It (بیش از یک راه برای انجام یک کار وجود داره (که مخففش میشه TIMTOWTDI و "Tim Toady" خونده میشه که معنیش میشه Tim کاسه لیس!) با اینکه جمله Tim Peter در PEP 20 کنایه ای به Perl بوده، ایده پایتونی بودن کد رو هم شرح میده.
کد زمانی پایتونیه که به طور واضح همونطور که یک برنامه نویس پایتون ازش انتظار داره کار کنه. بعضی موقع ها نوشتن کد پایتونی راحته و شامل انجام ساده ترین چیزی میشه که به درستی کار کنه. با این حال اگه قراره یک کلاس، ساختار دیتا یا ماژول بنویسید که توسط برنامه نویس های دیگه استفاده بشه، اونوقت باید در بعضی مواقع بیش از یک چیز ساده بنویسید تا اونها بتونن ساده ترین چیزی رو انجام بدن که به درستی کار کنه. احتمالا ماژولی که به این شکل مینویسید قراره بیشتر توسط برنامه نویس ها استفاده بشه تا نویسنده ها، و این میتونه مبادله خوبی باشه.
در فصل قبلی کتابخونه های استاندارد مختلف رو به شما معرفی کردیم و دیدیم که موقع هندل کردن دیتا لاگ کردن چقدر میتونه به کارمون بیاد. این فصل بعضی از قابلیت های زبان پایتون و کتابخونه ها رو معرفی میکنه که به طور مخصوصی پایتونی هستن. توی فصل قبل دیدیم که کالکشن ها چطور کار میکنن، حالا با بررسی collection comprehension هایی که با لیست ها، ست ها و دیکشنری ها کار میکنن چیزای بیشتری راجع به کالکشن ها یاد میگیریم. iterator ها و جنریتور ها به شما اجازه میدن تا رفتار لیست مانندی به کدتون اضافه کنید تا بشه ازش به روش پایتونی تری استفاده کرد. همچنین یه سری از تایپ ها و فانکشن های موجود در کتابخونه استاندارد پایتون رو بررسی میکنیم که کار با کالکشن ها، از جمله نوشتن و درک اون ها رو راحت تر میکنه.
با در اختیار داشتن این ابزار ها راحت تر میتونیم کد پایتون رو بخونیم و بنویسیم. در دنیای امروزی نرم افزار های منبع باز، و اشتراک گذاشته شدن نوت بوک های ژوپیتر توسط تحلیل گران دیتا، کد پایتونی میتونه دروازه ای برای عضویت در جامعه جهانی پایتون باشه.