مرور فصل

پس از اتمام این فصل میتوانید با استفاده از پایتون بر روی فایل ها بنویسید و فایل ها را بخوانید. همچنین با مفاهیم اولیه ی برنامه نویسی پیشگیرانه(دفاعی یا defensive) نیز آشنا می شوید. با استفاده از این مفاهیم میتوانیم رفتار امن تری نسبت به خطاهای احتمالی برنامه داشته باشیم. در انتهای این فصل نیز با نمودارهای عمومی و معروف آشنا خواهید شد.

معرفی

در فصل های گذشته پایه های برنامه نویسی به زبان پایتون را آموختیم و از اینجا به بعد بر پایه ی دانشی که کسب کردیم به یادگیری کاربردهای مختلف و مباحث سطح بالاتر زبان پایتون می پردازیم.


اگر مطمئن نیستید که مباحث پایه ای را بلد هستید یا نه، لطفا فصل های 1 تا 3 را مرور کنید و سپس به ادامه ی یادگیری بپردازید.


ضمنا در این فصل اولین پکیج خارجی را به برنامه ی خود اضافه می کنیم!


کمتر برنامه نویس پایتونی وجود دارد که در تجربه ی حرفه ای خود، هیچوقت نیاز به کار با فایل ها نداشته باشد، یادگیری کار با فایل ها میتواند در آینده درهای زیادی برای پیشرفت شغلی شما باز کند. اگر به سراغ هوش مصنوعی یا علم داده بروید، فایل ها بخش جدایی ناپذیر کار شما هستند. البته به جز مباحث تخصصی فایل ها که در فصل 10 به آنها می پردازیم، در عموم مواقع با فایل های مختلف به صورت متن (plain text)، JSON (JavaScript Object Notation) و یا CSV (comma-separated values) سر و کار خواهید داشت.

در این فصل به ترتیب مباحث زیر را بررسی می کنیم:

  • خواندن فایل ها
  • نوشتن فایل ها
  • برنامه نویسی پیشگیرانه (defensive coding)
  • رسم نمودار ها و تکنیک ها
  • نباید های رسم نمودار