معرفی

مرور این فصل

در پایان این فصل میتوانید تفاوت ساختار های داده ی داخلی پایتون را توضیح دهید، لیست ها، دیکشنری ها، ست ها و... را بسازید و تفاوت ساختاری و کاربردی آنها را درک کنید، ماتریس های مختلف بسازید و آنها را تغییر دهید. از تابع ()zip استفاده کنید تا ساختار های متفاوت پایتون را ایجاد کنید. متدهای مختلف ساختارهای داخلی پایتون را کشف کنید و برنامه های مختلفی بنویسید که از این ساختارها استفاده کنند و این ساختار ها را به یک دیگر تبدیل کنید.

معرفی

در فصل قبل با مفاهیم ابتدایی زبان پایتون آشنا شدید و المان های ضروری مانند string و int را بررسی کردید. همچنین از شرط ها و حلقه ها نیز استفاده کردیم و با دستورهای کنترل حلقه ها، روند برنامه را در اختیار خود درآوردیم. توجه کنید که در ادامه ی مسیر به این دانش کسب شده نیاز خواهید داشت.

در این فصل با ساختار های داده آشنا می شویم و داده های پیچیده تری را ذخیره و فراخوانی می کنیم. در زبان های برنامه نویسی ساختارهای داده( data structures ) به معنای اشیاء( objects ) خاصی هستند که میتوانند داده هایی را کنار یکدیگر نگه دارند؛ این به معنی ذخیره کردن دسته داده های مرتبط است.

برای مثال، میتوان از لیست ها استفاده کرد که کارهای روزانه را ذخیره کرد. به کد زیر دقت کنید:

daily_routine= ['wake up', 'shower', 'go to work']

ضمنا میتوان از دیکشنری ها ها استفاده کرد تا داده های پیچیده تر را ذخیره کرد. مثلا میتوانیم داده های کاربر را به صورت زیر نمایش دهیم:

User = { 
    'first_name': 'John',
    'last_name':'Doe',
    'age': 50,
    'email': 'John.Doe@gmail.com'
}

در پایتون 4 نوع ساختار داده وجود دارد:

این ساختارهای داده مشخص میکنند که بر روی داده هایی که درون آنها قرار دارند، چه رابطه ای حاکم است و چه کارهایی با این داده ها میتوانید انجام دهید. این ساختارها داده ها را مدیریت و ذخیره می کنند تا بتوانید به بهینه ترین حالت ممکن و در شرایط مختلف به آنها دست پیدا کنید.