جاوا اسکریپت در مقایسه با بقیه زبان ها
اگر قبلا تجربه کار با زبان هایی مثل جاوا و پایتون رو داشتید و الان اومدید سمت جاوا اسکریپت، ممکنه یک سری چیزا به نظرتون عجیب بیان و فرق داشته باشن. مثلا توی جاوا برای اجرای برنامه، اول باید اون رو کامپایل کنید؛ اما توی جاوا اسکریپت به این کار نیازی نیست و برنامه زمانی که اجراش میکنید میاد بالا!
با اینکه جاوا اسکریپت برای محیط ها و کاربرد های مختلف استفاده میشه، اما یکی از سه زبان پایه برای توسعه وب هست. دو تا زبان دیگه HTML و CSS هستن. این سه تا زبان از نظر عملکرد با هم فرق دارن و هر کدوم برای یک کار و بخشی هستن، اما میتونن یکجا با هم کار کنن. بیاید یک نگاهی بهشون بندازیم:
- HTML (Hypertext Markup Language): این ضروری ترین زبان از بین سه زبان گفته شده هست؛ چراکه المان ها و اطلاعات مختلفی که توی صفحه به کاربر نشون داده میشن توی HTML تعریف میشن.
- CSS (Cascading Style Sheets): در این زبان جزئیات مربوط به طراحی و قالب المان های مختلف صفحه تعریف میشن و باعث میشه تمیز تر و چشم نواز تر نشون داده بشن.
- JS (JavaScript): این به صفحات و بخش های مختلف اجازه میده تا با هم تعامل داشته باشن و چیزیه که توی این کارگاه هدف آموختنش رو داریم.
تا الان متوجه شدیم که هر کدوم از اینها چه ویژگی هایی دارن و چه کار هایی انجام میدن. با اینکه اکثر مواقع این سه به همین شکل و جدا از همدیگه با هم کار میکنن، بعضی از فریم ورک ها بر خلاف این عمل میکنن و این سه تا رو داخل یک بسته با هم ادغام میکنن. بعضی از توسعه دهنده ها با این کار موافق هستن، و بعضی ها نه. زمانی که وارد این حوزه میشید، این یکی از اون مسائلیه که باید حواستون بهش باشه؛ اما کاملا بستگی به خودتون داره که کدوم رو بسته به نیاز های خودتون انتخاب کنید و هیچ جواب کلی یا درستی برای این مسئله وجود نداره.