بررسی اجمالی فصل
در آخر این فصل، توانایی استفاده از کتابخونه ها و فریمورک های جاوا اسکریپت برای انجام کار های مختلف، کار با jQuery برای هندل event ها، استفاده از فریم ورک های معروف جاوا اسکریپت، تعریف باید ها و نباید ها موقع استفاده از یک فریم ورک و ساخت یک کتابخونه رو پیدا میکنید.
توی این فصل، یاد میگیرید که چه زمانی و به چه نحوی کدتون رو با کد ها و برنامه های دیگه ترکیب کنید.
معرفی فصل
توی فصل های قبلی، یاد گرفتید که چطوری حلقه ها، شرط ها، و ساختار های دیتای رایج رو به کاربگیرید و استفاده کنید. این موارد، زمینه و ملزومات نوشتن و ساختن برنامه های پیچیده جاوا اسکریپت رو شکل میدن. با این حال، ساختن یک برنامه واقعی ذاتا کار چالش برانگیزی هست؛ تمرکز و کار روی خود business logic هم حتی بیشتر از اون چالش داره. از این رو، ما به عنوان توسعه دهنده ها، ما به نرم افزار هایی تکیه میکنیم که به ما اجازه میده تا بیشتر تمرکزمون رو بذاریم روی کدی که به بیزنس یا محصولمون مرتبطه. این نرم افزار این کار رو با ساده تر کردن یک سری از تسک ها و کنار گذاشتن پیچیدگی های مختلف برای ما انجام میده.
ما به این نرم افزار ها میگیم framework یا library ها.
در زیر یک سری از کار هایی که فریم ورک های جاوا اسکریپت توشون به ما کمک میکنن رو لیست کردیم:
- رندر کردن اپلیکیشن های single-page (SPA) که داینامیک یا پیچیده هستن.
- مدیریت جریان دیتا بین کنترلرها و ویو های برنامه های سمت کلاینت
- ایجاد انیمیشن های پیچیده
- ایجاد API های سریع و ساده سمت سرور
قبل از اینکه بیشتر در مورد چراها و جاهایی که باید از کد های خارجی و اماده استفاده کنیم صحبت کنیم، اول باید بدونیم که فرق بین فریم ورک و کتابخونه (library) چی هست. توی قسمت بعد راجع به این موضوع صحبت میکنیم.