بررسی اجمالی فصل

در آخر این فصل، شما توانایی تعریف مباحث پایه و استفاده از Node.js برای ساخت وب اپلیکیشن های ساده، تشخیص تفاوت های بین پردازش synchronous و asynchronous، استفاده از node package manager یا npm برای اضافه، حذف و آپدیت کردن پکیج ها از طریق commandline، استفاده از ماژول های داخلی و خارجی (third-party) node، اجرای دیبتابیس های MySQL و MongoDB و ساختن وب اپلیکیشن های real-time با WebSockets و ... رو پیدا میکنید.

معرفی فصل

تا اینجا مباحث پایه و اساسی جاوا اسکریپت رو یاد گرفتید. این شامل درک ساختار پایه نوشتن برنامه های تحت وب تعاملی با جاوا اسکریپت میشه. درک قوی از پایه و اساس این زبان برنامه نویسی به ما اجازه میده تا با Node.js کار کنیم، که توی سطح بالاتر از مرورگر قرار میگیره و اساس محبوبیت جاوا اسکریپت رو تشکیل میده.

توی این فصل شما با Node.js آشنا میشید. قبل از ظهور Node.js، جاوا اسکریپت فقط به عنوان بخشی از مرورگر برای نوشتن اسکریپت های سمت کلاینت استفاده میشد، تا اینکه توی سال 2009، Ryan Dahl اومد و Node.js رو توسعه داد که یک محیط اجرایی اوپن سورس و کراس پلتفرم جاوا اسکریپت هست که کد های جاوا اسکریپت رو خارج از مرورگر اجرا میکنه. این به توسعه دهنده ها اجازه میده تا از ابزار های تحت خط فرمان استفاده کنن و اسکریپت هایی برای اجرا سمت سرور بنویسن. به طور کلی، تمام پروسه توسعه یک وب اپلیکیشن رو توی یه زبان برنامه نویسی آورده تا توسعه دهنده ها مجبور نباشن برای پروژه های مختلف سمت سرور و سمت کلاینت زبان های برنامه نویسی مختلف یاد بگیرن.

این پروژه یک ریپازیتوری بزرگ توی گیت هاب داره که تعداد زیادی از توسعه دهنده های مختلف از سراسر دنیا در توسعه اون مشارکت میکنن. توی این فصل، شما با نصب Node.js روی همه پلتفرم ها شروع میکنید و بعدش میبینید که چطوری توی پس زمینه کار میکنه و درخواست ها رو به صورت asynchronous پردازش میکنه. جلوتر که رفتید با انواع مختلف ماژول ها و نحوه استفاده ازشون آشنا میشید. همچنین مثال ها و تمرین های زیادی انجام میدید تا در عمل با Node.js بیشتر کار کنید. خیلی چیزا برای یادگیری هست، پس بریم شروع کنیم.